diumenge, 28 d’octubre del 2012

Les caceres del tresor


Com a part final del tema 2 hem vist què eren les caceres del tresor. A primera vista m’han recordat a una Webquest, però molt més senzilla. Es tracta d’un recurs educatiu que proposa una sèrie de preguntes amb un seguit de recursos per poder-les contestar i que acaba amb una gran pregunta final per comprovar si l’aprenentatge ha estat satisfactori.

Aquest tipus d’activitats tenen l’objectiu d’apropar als infants a la xarxa, despertar l’interès i estimular la creativitat dels infants, a més d’assolir nous coneixements de manera divertida. Es poden treballar varies competències a l’hora i dissenyar-lo i adaptar-lo a les necessitats i ritmes d’aprenentatge dels infants. A més de poder-se emprar a diferents nivells, tant pels infants més petits com pels adults i docents.

Personalment considero que les caceres del tresor són més adequades per a infants més grans que els d’educació infantil. Hem de recordar que tot i que comencen a familiaritzar-se amb la lectoescriptura, molts d’ells no tenen prous coneixements com per dur a terme de manera autònoma aquesta proposta, així que aquestes haurien de ser molt gràfiques . No hi ha cap problema en iniciar-los, sempre amb l’ajuda d’un mestre i començar a familiaritzar-los en aquest divertit recurs tecnològic.

Pel que fa a la construcció de la nostra pròpia cacera, he de dir que m’ha semblat prou senzill i a més a més hi ha multitud de tutorials a la xarxa. Així que en podríem dissenyar una segons les nostres necessitats reals a l’aula i crear unitats didàctiques en format web. A més de permetre una avaluació del projecte, també permet una autoavaluació i això sempre és un punt a favor de qualsevol nou recurs que ens presenten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada