divendres, 14 de desembre del 2012

Relació de les TIC envers la comunicacióAvui dia no concebem parlar de comunicació a les societats desenvolupades sense relacionar-la directament amb qualsevol recurs TIC. Aquests recursos s’han instal·lat en les nostres vides fins a formar-ne part del nostre dia a dia fins a no poder concebre la nostra societat actual sense ells. He aquí l’importància de la formació en aquests recursos, ja que formen part de la nostra vida quotidiana, i de fer-ne un bon ús que ens garanteixi una gran font de coneixements.

Des de l’escola s’ha d’intentar implicar als pares pel tal d’intentar treballar de manera conjunta en benefici dels infants, això significa que primer s’hauran de conèixer a les famílies que formen part de la comunitat educativa per tal de traçar un eficaç pla d’actuació. (Farem ús de qüestionaris, reunions, etc. per aconseguir informació de les famílies).

Informarem a les famílies de què fem a l’escola (mitjançant pàgina web, blocs, reunions, etc.), donarem suport a les famílies sempre que sigui necessari ja que si els demanem col·laboració hem d’estar atents a les necessitats que vagin sorgint i aconseguir una eficient comunicació amb les famílies i que aquestes es sentin implicades.

Ens trobem que hi ha pares que rebutgen directament les eines digitals , en la majoria de les ocasions és simplement per desconeixement. En aquests casos el primer que s’ha de fer és tranquil·litzar-los i aportar-los confiança i animar-los a l’ús d’aquestes eines ja que són més els beneficis que els aportaran que el cost d’aprendre a manejar-los.  També seran ells qui animin als pares a fer-ne ús, ja que els infants d’avui dia són nadius digitals per naturalesa...

Com ja he comentat són més els beneficis que ens aporta un ús que els possibles desavantatges, això si l’ús que en facem ha de ser eficaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada